Onthaal

OnafhankelijkAdvies.be is een onafhankelijke vergelijkings- en advieswebsite die vertrouwd is met bepaalde aspecten binnen de financiele sector. Wij beschikken over een netwerk van gecertificeerde specialisten in geheel Vlaanderen en de rand van Brussel om u desgewenst te adviseren.

 


Vermogen
 
Vastgoed
 
Pensioen

Verzekeren

Hieronder treft u aktueel nieuws aan

Gelezen in de Standaard.be van 12 november 2014: Het tijdperk van de Belg als grote spaarder is voorbij. In 2014 en 2015 zullen de gezinnen respectievelijk maar 13,4 en 13,3 procent van hun inkomen opzijzetten, voorspelt de Europese Commissie. Dat zijn de laagste percentages ooit. Bovendien is de spaarneiging van de Belgen niet meer hoger dan het gemiddelde van de eurozone. Dat schrijven De Tijd en L’Echo woensdag.

Het tijdperk van de Belg als grote spaarder is voorbij. In 2014 en 2015 zullen de gezinnen respectievelijk maar 13,4 en 13,3 procent van hun inkomen opzijzetten, voorspelt de Europese Commissie. Dat zijn de laagste percentages ooit. Bovendien is de spaarneiging van de Belgen niet meer hoger dan het gemiddelde van de eurozone. Dat schrijven De Tijd en L’Echo woensdag.

Economen zien meerdere oorzaken voor de verminderde spaarlust. ’Het beschikbare inkomen stijgt niet of amper, de lonen worden gematigd, en er komen weinig nieuwe banen bij’, zeggen Philippe Ledent van ING en Steven Vanneste van BNP Paribas Fortis.

Volgens de meeste economen heeft ook de historisch lage rente een negatieve invloed op ons spaargedrag. Maar ook de vergrijzing zorgt voor minder vers spaargeld. Gepensioneerden leggen minder geld aan de kant.