Onthaal

OnafhankelijkAdvies.be is een onafhankelijke vergelijkings- en advieswebsite die vertrouwd is met bepaalde aspecten binnen de financiele sector. Wij beschikken over een netwerk van gecertificeerde specialisten in geheel Vlaanderen en de rand van Brussel om u desgewenst te adviseren.

 


Vermogen
 
Vastgoed
 
Pensioen

Verzekeren

Hieronder treft u aktueel nieuws aan

Gelezen in de Standaard op 26 november 2014 Belfius verlaagt dinsdag de rente op de spaarrekeningen en andere vastrentende producten zoals de kasbons. De bank-verzekeraar verwijst voor de daling naar de ‘aanhoudende neerwaartse druk op de rente voor zowel korte als langere looptijden’.Bij de gewone spaarrekening en de internetspaarrekening daalt de totale rente van 0,40 naar 0,30 procent: de basisrentevoet gaat van 0,25 naar 0,15 procent, de getrouwheidspremie blijft op 0,15 procent.

Bij de kasbons en termijnrekeningen is er een daling van de rente bij de producten met een looptijd van vier jaar of langer. Een kasbon of termijnrekening op 10 jaar levert bijvoorbeeld 1,35 en niet langer 1,5 procent op. Ook bij de volksleningen daalt de opbrengst. De rente bij de volkslening op 10 jaar gaat eveneens lager van 1,5 naar 1,35 procent.

Volgens Belfius’ hoofdeconoom Geert Gielens is een fundamentele rentestijging in Europa nog zeker niet voor morgen. Hij verwacht dat de Europese Centrale Bank het soepele monetaire en rentebeleid zeker niet zal herzien nu ook de Duitse economie sputtert. Voor de hypotecaire leningen is dit wel goed nieuws, met lage tarieven voor wie geld leent.