Onthaal

OnafhankelijkAdvies.be is een onafhankelijke vergelijkings- en advieswebsite die vertrouwd is met bepaalde aspecten binnen de financiele sector. Wij beschikken over een netwerk van gecertificeerde specialisten in geheel Vlaanderen en de rand van Brussel om u desgewenst te adviseren.

 


Vermogen
 
Vastgoed
 
Pensioen

Verzekeren

Hieronder treft u aktueel nieuws aan

Voor u gelezen in de Standaard.be op 3 april 2015: Er is een consensus in de Vlaamse regering om fors te knippen in de schenkingsrechten. De regeling moet de Vlaming aansporen meer te schenken, wat meer geld in het laatje moet brengen voor de Vlaamse begroting. Voor wie schenkt aan een echtgenoot, partner of (klein)kinderen zal het schenkingstarief in de toekomst maximaal 18 procent bedragen. Vandaag loopt dat bij vastgoed met een waarde boven 500.000 euro op tot 30 procent. Ook in de maximumtarieven voor schenkingen aan mensen met een minder nauwe familieband wil de regering het mes zetten.

Er is een consensus in de Vlaamse regering om fors te knippen in de schenkingsrechten. De regeling moet de Vlaming aansporen meer te schenken, wat meer geld in het laatje moet brengen voor de Vlaamse begroting.

Voor wie schenkt aan een echtgenoot, partner of (klein)kinderen zal het schenkingstarief in de toekomst maximaal 18 procent bedragen. Vandaag loopt dat bij vastgoed met een waarde boven 500.000 euro op tot 30 procent. Ook in de maximumtarieven voor schenkingen aan mensen met een minder nauwe familieband wil de regering het mes zetten.

De lagere schenkingsrechten staan centraal in het debat over de Vlaamse begrotingscontrole die volop aan de gang is. Achter de schermen wordt naarstig aan een compromis gewerkt.

Daarnaast is er stilaan een consensus in de maak om ook op Vlaams niveau een taxshift door te voeren. Dat zou onder andere gaan over de kilometerheffing, de woonfiscaliteit en de verkeersbelasting.