Onthaal

OnafhankelijkAdvies.be is een onafhankelijke vergelijkings- en advieswebsite die vertrouwd is met bepaalde aspecten binnen de financiele sector. Wij beschikken over een netwerk van gecertificeerde specialisten in geheel Vlaanderen en de rand van Brussel om u desgewenst te adviseren.

 


Vermogen
 
Vastgoed
 
Pensioen

Verzekeren

Hieronder treft u aktueel nieuws aan

Gelezen in de Standaard.be op 14 september 2015: De Belgische pensioenfondsen hebben in de eerste zes maanden van het jaar een rendement behaald van 4,48 procent. Voor de tweede jaarhelft zijn de vooruitzichten moeilijker. Dat blijkt uit cijfers van de BVPI, de Belgische Vereniging van Pensioeninstellingen.

 

De Belgische pensioenfondsen hebben in de eerste zes maanden van het jaar een rendement behaald van 4,48 procent. Voor de tweede jaarhelft zijn de vooruitzichten moeilijker.Dat blijkt uit cijfers van de BVPI, de Belgische Vereniging van Pensioeninstellingen.

De Belgische pensioenfondsen vormen de zogenaamde tweede pijler van ons pensioenstelsel, samen met de pensioenverzekeringen. Het is het extra pensioen dat met werkgeversbijdragen wordt opgebouwd. Het gemiddeld rendement de voorbije dertig jaar van de fondsen bedraagt zeven procent. Het rendement in 2014 bedroeg 11,06 procent. In de eerste zes maanden van dit jaar bedraagt dat gemiddeld rendement 4,48 procent. De activa van de fondsen zaten eind juni voor 34 procent verdeeld in aandelen, voor 40 procent in obligaties, voor zeven procent in vastgoed, voor vijf procent in liquiditeiten en voor dertien procent in andere beleggingen.

Voorspellingen voor de rest van het jaar doet BVPI-voorzitter Philip Neyt niet. Wel wordt voor de tweede jaarhelft een meer volatiele periode verwacht. De stevig val van de beurskoersen van deze zomer zit immers in die tweede jaarhelft. Pensioenfondsen kijken vooral naar de lange termijn, relativeert Neyt de rendementscijfers over zes maanden. “Tijd is onze belangrijkste asset”.