Onthaal

OnafhankelijkAdvies.be is een onafhankelijke vergelijkings- en advieswebsite die vertrouwd is met bepaalde aspecten binnen de financiele sector. Wij beschikken over een netwerk van gecertificeerde specialisten in geheel Vlaanderen en de rand van Brussel om u desgewenst te adviseren.

 


Vermogen
 
Vastgoed
 
Pensioen

Verzekeren

Hieronder treft u aktueel nieuws aan

Gelezen in de Standaard op 6 mei 2016: Mensen die een elektrische fiets kopen, sluiten daar dikwijls meteen ook een verzekering bij af. Dat is nieuw want vroeger lieten mensen alleen hun dure koersfiets verzekeren. Maar ook de e-bike kost al gauw meer dan 2.000 euro, en die laat je toch vaak onbewaakt achter.

Mensen die een elektrische fiets kopen, sluiten daar dikwijls meteen ook een verzekering bij af. Dat is nieuw want vroeger lieten mensen alleen hun dure koersfiets verzekeren. Maar ook de e-bike kost al gauw meer dan 2.000 euro, en die laat je toch vaak onbewaakt achter.

Een op de drie verkochte fietsen is vandaag een elektrische fiets. De e-bike is daarmee populairder geworden dan de klassieke stadsfiets. Ook al heeft het wel zijn prijs: voor een e-bike betaal je gemiddeld 2.000 tot 3.000 euro. Kopers sluiten daarom dikwijls ook meteen een fietsverzekering af.

Pechbijstand voor elektrische fietsen bestaat inderdaad, dan komt iemand je helpen, zoals bij autopech dus. Maar er zijn ook verzekeringen tegen diefstal of schade, of voor alles samen.

De goedkoopste verzekering, die we gevonden hebben voor een e-bike kost 83 euro per jaar, de duurste verzekering kost 132 euro per jaar. En die worden meer dan ooit afgesloten. Vandaag heeft zeventig procent van de aanvragen voor een fietsverzekering dan ook betrekking op een elektrische fiets.Toch worden er in ons land nog aanzienlijk minder fietsen verzekerd dan in Nederland.