Onthaal

OnafhankelijkAdvies.be is een onafhankelijke vergelijkings- en advieswebsite die vertrouwd is met bepaalde aspecten binnen de financiele sector. Wij beschikken over een netwerk van gecertificeerde specialisten in geheel Vlaanderen en de rand van Brussel om u desgewenst te adviseren.

 


Vermogen
 
Vastgoed
 
Pensioen

Verzekeren

Hieronder treft u aktueel nieuws aan

Gelezen voor u in de Standaard.be op 27 juni 2016: Alle Belgen samen hadden eind april 216,8 miljard euro op hun spaarboekje staan. Dat is 645 miljoen euro minder dan een maand eerder. De zichtrekeningen stegen voor de vierde maand op rij, tot 182 miljard euro. Nagenoeg alle banken bieden nog amper 0,11 procent rente op een spaarboekje. Die bodemrente zet de populariteit van het spaarboekje onder druk.

 

Alle Belgen samen hadden eind april 216,8 miljard euro op hun spaarboekje staan. Dat is 645 miljoen euro minder dan een maand eerder. De zichtrekeningen stegen voor de vierde maand op rij, tot 182 miljard euro. Nagenoeg alle banken bieden nog amper 0,11 procent rente op een spaarboekje. Die bodemrente zet de populariteit van het spaarboekje onder druk.Door de lage rente groeit het kapitaal op de spaarboekjes minder snel aan, maar ook minder mensen storten hun geld op de boekjes. In april is het totaal op de spaarboekjes voor de tweede maand op rij gedaald, tot 216,8 miljard euro. Meer mensen laten hun geld staan op een zichtrekening, omdat het verschil in rente relatief klein geworden is. In vergelijking met 5 jaar geleden is wat alle Belgen samen op een zichtrekening aanhouden met 50 procent gestegen. Het bedrag op de spaarboekjes groeide in die periode slechts met een vijfde aan.