Onthaal

OnafhankelijkAdvies.be is een onafhankelijke vergelijkings- en advieswebsite die vertrouwd is met bepaalde aspecten binnen de financiele sector. Wij beschikken over een netwerk van gecertificeerde specialisten in geheel Vlaanderen en de rand van Brussel om u desgewenst te adviseren.

 


Vermogen
 
Vastgoed
 
Pensioen

Verzekeren

Hieronder treft u aktueel nieuws aan

Gelezen voor je in de Standaard op 18 mei 2018: Dit jaar kunt u voor het eerst uw belastingaangifte invullen en doorsturen via uw smartphone en de app Itsme. Naast de klassieke papieren belastingaangifte, die steeds minder wordt gebruikt, en het invullen van Tax-on-web via pc of tablet, kunt u dit jaar uw belastingaangifte ook invullen via een app op uw smartphone. Meer bepaald via de identiteitsapp Itsme.

Dat is een primeur.

Met Itsme kunt u zich zonder gebruik van een e-idkaart en kaartlezer aanmelden bij de federale overheidsdienst Financiën en er naar de module van Tax-on-web surfen. Idem trouwens met de website mypension.be.

Hoe gaat u concreet te werk?

U klikt op het Itsme-logo op de website en geeft er uw gsm-nummer in; dan wordt de app geactiveerd. U bevestigt uw identiteit door uw pincode van vijf cijfers in te geven; een alternatieve manier van bevestiging loopt via een vingerafdruk (touch-id).

Opgelet: om een Itsme-account aan te maken, moet u eerst de app downloaden (op AppStore of Google Play) en (eenmalig) activeren met uw bankkaart of elektronische identiteitskaart.

De fiscus garandeert hetzelfde veiligheidsniveau als dat van uw e-idkaart.

Deze app wordt al gebruikt voor internetbankieren bij KBC, ING, Belfius en BNP Paribas Fortis, bij het telecombedrijf Proximus en bij verzekeraar Axa.