Onthaal

OnafhankelijkAdvies.be is een onafhankelijke vergelijkings- en advieswebsite die vertrouwd is met bepaalde aspecten binnen de financiele sector. Wij beschikken over een netwerk van gecertificeerde specialisten in geheel Vlaanderen en de rand van Brussel om u desgewenst te adviseren.

 


Vermogen
 
Vastgoed
 
Pensioen

Verzekeren

Hieronder treft u aktueel nieuws aan

Gelezen voor u in De Standaard op 9 juli 2019: Aanhoudend lage rentes of niet: de Belg blijft massaal kiezen voor het spaarboekje. In juni waren de gereglementeerde spaardeposito’s - de spaarboekjes dus - goed voor 265,8 miljard euro, een absoluut record.

Dat blijkt uit cijfers die de Nationale Bank vrijdag vrijgaf. Dat is een stijging met 1,4 miljard euro tegenover mei. Mogelijk komt dat deels doordat de meeste werknemers in mei hun vakantiegeld krijgen uitbetaald. Mogelijk is een deel daarvan rechtstreeks doorgevloeid naar het spaarboekje.

Het vorige record dateerde van augustus 2016, toen er iets meer dan 265 miljard euro op de spaarrekeningen stond. De maanden nadien waren er een paar forse dalingen, deels omwille van technische redenen. De spaarboekjes van professionele klanten werden bij sommige banken namelijk omgezet in niet-gereglementeerde boekjes, en verdwenen zo uit de statistieken.